Som jag tidigare berättat här så är jag vigselförrättare, ett trevligt och ärofyllt uppdrag. Sommaren är den mest populära tiden att viga sig, vilket jag med säkerhet kan intyga.
I fredags hade jag två vigslar, det ena i vårt vackra Rådhus, det andra i vår Stadspark.
Bröllopet i Stadsträdgårdens rosenträdgård var oerhört vackert, med en strålande tjusig vacker brud, som kom vandrande via en lång spaljegång med taket fyllt med rosa slingrande rosor. Vacker musik spelades vid intågandet fram till brudgummen och mig. Vädret var det bästa tänkbara med en sol som lyste från en blå himmel.

På lördagen var det så dags igen, denna gången hölls alla vigslarna i Rådhuset, och tur var väl det då regnet stod som spön i backen. Hela nio ( 9 ) vigslar genomfördes under dagen med väldigt många gäster på nästan alla bröllop.

Det trevligaste med vigslar är att alla är glada, säkert det enda uppdraget man kan ha där inga negativa saker sägs eller sura minner finns.

Brudparen har en stor variation i sina klädslar, en del har full brudutstyrsel med vackra klänningar och tjusiga brudbuketter, smoking för herrarna, och lackskor. I lördags var det faktiskt även två brudar som hade slöja, vilket numera annars inte är så ofta.
Andra brudpar väljer en enklare variant av kläder, allt efter tycke och smak.

Jag har alltid en konversation med samtliga brudpar på ett eller annat sätt före, antingen via sms eller telefon, precis så som de själv föredrar, då jag själv först skriver ett sms och ger en del grundläggande information, och uppmanar dem att ringa om de har mer frågor, det brukar fungera bra!

Lite jäktigt blev det dock i lördags, då det kan vara lite ”bökigt” att själv administrera nio vigslar, med in och utsläpp av brudpar med följe, vigselakt, ibland som fotograf ( när man ber mig), CD spelare som skall igång ( tekniskt är jag urdålig på), vilket brukar krångla. Den här gången var det också mycket rollatorer, och barnvagnar som skall in och ur från hissar, då vigselsalen ligger två trappor upp.
Nåväl allt ordnade sig till slut, och jag är övertygad om att alla fick ett fint minne för livet. Den inre stress som kan uppstå när det blir så mycket som det blev i lördags, har jag turligt nog förmågan att inte visa.

När dagen så var slut, var jag det också ( ler stort), men nöjd med att allt till trots gått i lås.
Störst av allt är KÄRLEKEN.