Så här en regnig och snöig dag i april kan det passa att jag skriver ett litet inlägg med bilder från vårt besök i Djurparadiset Loro Parque som ligger på Teneriffas norra sida. Parken räknas till en av världens bästa djurparker med tigrar gorillor och ett av världens största pigvincenter. Loro Parque är dessutom en av världens mest populära och välskötta djurparker och har särskilda program för att bevara utrotningshotade arter.

Totalt finns omkring 300 olika djurarter, varav några lever fritt i parken. Det skall sägas att det går verkligen åt en hel dag för att bese allt som finns där.

Den minnesgode kommer säkert ihåg att jag i mitt förra inlägg skrev att inträdet till botaniska trädgården kostade endast motsvarande 30 kr/person, så om det var billigt så var inträdet i parken väldigt dyrt, då det kostade motsvarande 340 kr/person – men å andra sidan kan jag förstå att det kostar så pass mycket med tanke på vilken insats och stort arbete som dagligen läggs ner för att djuren skall ha det bra – för bra hade det kan jag säga.
Alla djur hade mycket stora ytor att röra sig på, samt rent och snyggt omkring sig, och en uppbyggd naturlig miljö för varje typ av djurart.

Måste säga att det kändes häftigt att vara nära stora krokodiler, som med sina stora käftar gav ett respektfullt intryck. Apor och gorillor är alltid trevligt och underhållande att se, och roligast var nog när en av gorillorna en stor ”silverrygg” för övrigt helt sonika vände ryggen åt hela publiken alldeles intill stängslet precis som för att demonstrera mot oss besökare.

Massor med olika typer av vackra fåglar fanns varstans i parken, men tjusigast var nog ändå de vita tigrarna enligt mitt tycke.
Det fanns dessutom massor av vackra färggranna stora fiskar som simmade runt i stora anlagda dammar, omgärdade med gröna hängväxter och vackra palmer.
Pigvinberget var också väldigt naturligt uppbyggt och fantastiskt roligt att se, måste säga att det ser för dråpligt ut när en skock med pigviner vankar omkring i sin som man anordnat naturliga miljö.

I övrigt kan jag säga att jag aldrig i livet trodde mig få klappa en trana, men i parken strövade de omkring och lät sig väl klappas och kelas med – en underlig upplevelse, för mig!

Fiskar har jag redan nämnt men förutom de färggranna fiskarna fanns också stora rockor som simmade omkring som stora oljefat i vattnet, samt andra stora märkliga fiskar som jag inte kan namnet på.
Delfiner fanns naturligtvis också för den som ville se ett magnifikt uppträdande av dem – mycket kloka djur.

I parken fanns dessutom stora härliga grönytor med det grönaste och slätades gräs jag någonsin sett, samt att det fanns restauranger, caféer och kiosker lite varstans när orken tröt, och eftersom det var ett jätteområde så kändes det bra att inmundiga något mellan varven samt vila benen och ryggen.
Skoj var också att se när det var matdags för djuren, som lät sig väl smakas av de läckerheter som djurvårdarna bjöd på – ett extra litet skådespel kan jag tycka.

Slutligen kan jag säga att visst har jag/vi sett många djurparker genom åren, i synnerhet när barnen var små, men detta slår allt i den vägen som jag sett, och jag önskar verkligen att fler kan få del av denna park som blev en dag att minnas för resten av livet.
Bad och solning är inte allt när man är på en resa tycker jag – upplevelser värderar jag högre.

Mycket mer finns så klart att säga om alla djuren, och även om de jag inte nämnt, men för den som är intresserad av att veta mer kan leta sig fram på nätet blir mitt förslag.