I veckan som gått har Örebro varit i centrum för det återkommande evenemanget Musikhjälpen.
I en bur mitt på Stortorget – för tillfället i folkmun kallat ”Kärlekstorget” har tre radioreportrar/artister – Kodjo Akolor, Josefine ”Little” Jinder samt ” Howlin” Pelle Almkvist suttit bakom spakarna, och spelat skivor dygnet runt till förmån för ”Barn i krig har rättigheter att gå i skolan”, mot att besökare betalt minst 50 kr/st eller mer för att få sin önskemusik/skiva spelad.
Buren har även besökts av en mängd andra kändisar varje dag som uppmanat allmänheten att samla in pengar till förmån för det nämnda behjärtansvärda ändamålet.

Torget har varit fyllt med människor så gott som hela dygnet, och den ena föreningen efter den andra har utmanat varandra att samla in pengar.
Ingen människa i Sverige kan ha undgått denna insamling då det även sänts i både radio och TV.
I dag söndag är det final på insamlingen, och då trion går ut ur buren har de befunnits sig där i 144 timmar.
I skrivande stund (läs söndag em) har ca 30 miljoner kronor inbringats, och innan dygnet är slut hoppas vi på mer.
Själv har jag bidraget till insamlingen genom att köpa många lotter som den politiska förening jag tillhör sålde vid vår julfest i torsdags. Intäkterna från detta lotteri blev över 1.500 kr – som  överlämnades senare på kvällen till buren.

Känns extra givande att skänka pengar när det gäller barn, och om alla ger lite ( efter förmåga), så blir det ändå mycket…..

God Jul på er alla!