Att skriva och läsa poesi anser jag vara en underskattad ” sysselsättning”. Poesi skänker glädje, eftertanke och många aha upplevelser. Själv har jag läst och skrivit poesi redan från det att jag kunde läsa och skriva. För egen del har det dessutom varit en utmärkt terapiform att ta till vid behov både i glädje och sorg, vilket jag varmt kan rekommendera.

Den största poeten av alla enligt mitt tycke är Dan Andersson som dog alldeles för tidigt, men som ändå hann med att skriva så mycket vacker poesi. Att jag tycker så mycket om honom är nog mest för att jag tycker mig känna igen mig själv i många av hans verk – vilket har inspirerat mig till många av mina egna dikter.

Jag tycker också om att läsa Nils Ferlin, Bo Setterlind, Stig Dagerman med fler, men återkommer alltid till sist till Dan Andersson.

Kan i detta sammanhang även berätta att jag i veckan som gått fått beskedet att jag kommer att ingå i en antologi under temat/ namnet ” Ett brev – en själ” efter att jag deltagit i en tävling, som snart kommer att finnas i handeln. Dikterna som ingår i antologin utgöras således av ett brev till någon vän, kärlek, anhörig osv – i ett verkligt eller påhittat brev.

Vi är totalt 151 poeter som får våra verk utgivna i denna bok, och självklart är det inte utan stolthet jag delger er det, då det var betydligt fler bidrag som skickades in.
För mig blir det femte (5) gången som jag fått denna möjlighet via tre olika bokförlag, och det känns lika bra varje gång, och peppar till mer skrivande.

Det som jag tycker är svårast när man deltar i en poesitävling är att det oftast är ett bestämt tema, samt att dikten oftast skall innehålla ett visst antal rader/verser och eller ord.
Då det är nödvändigt är att känna inspiration när man skriver, är det inte det lättaste alla gånger att skriva på beställning, men den här gången gick det bra.

Tävlingen anordnades av www.poeter.se vilket är Sveriges största poetsajt, i vilken jag varit medlem i sedan flera år tillbaka.
Där går jag in så gott som dagligen och läser dikter som skapats av både gammal och ung, så gör det gärna om ni inte har något annat för er vid något tillfälle.

Förutom att själv läsa och skriva dikter på sidan, så känner jag att man hela tiden utvecklas mer och lär sig skrivandets konst genom positiv och negativ kritik, samt tips och idéer från andra medpoeter .

Mitt bidrag i tävlingen är ”ett brev till Mona”, ( en gammal studiekamrat) som jag kommer att delge er så fort boken kommer ut, så den som ev är nyfiken får vänta lite……