Nu har jag varit “Facebookfri” i nästan en månad. Vet att det låter som någon som försöker sluta röka eller banta, så jag ler lite för mig själv när jag skriver detta inlägg.
Någon kanske undrar varför jag gör detta uppehåll ( för jag har valt att kalla det så då jag inte vet om jag återkommer i flödet eller ej), men orsaken är följande: En morgon kom jag på mig själv med att öppna Facebook innan jag började läsa dagstidningen, vilket jag förmodligen gjort ganska länge utan att tänka på det.
Jag har ju både läst och sett hur många andra mer eller mindre ständigt sitter med sina mobiler och kollar Facebook mm, och min tanke blev följaktligen den att har JAG blivit en “sådan”, har jag fastnat i samma fälla?

Egentligen anser jag att Facebook har många fördelar, då man kan finna mycket bra information där, samt möjligheten  att själv dela intressanta artiklar och annat som man brinner för, men samtidigt tar det massor med tid att läsa vad ens vänner delar med sig, som sen skall kommenteras eller gillas. Jag är ju av den åsikten att de vänner man har på Facebook skall uppmärksammas på nåt sätt, i annat fall tycker inte jag man skall ha Facebook enbart för att läsa andras inlägg – det känns bara nyfiket tycker jag. Sen finns det personer som vill ha all uppmärksamhet och vill ha kommentarer, men aldrig själv ens gör ett gillande än mindre en kommentar – det retar mig lite…..Tycker också att vi alla har en stor tendens till att enbart delge trevliga glada händelser och därtill “skryta en del”, och så enkelt är ju inte livet, inte i min värld i vart fall. Man märker väl i de fall man skriver om känsliga ämne så är kommentarerna färre, sånt vill inte människor ta del av, så förmodligen skrollar man enbart vidare – det är enklast, fast både jag o alla andra vet att det inte är hela sanningen.

Hur som helst beslutade jag mig för detta uppehåll på stubinen, försökte via Messenger meddela de som flitigast kommenterat mig att jag ämnade att ta en paus, och det har fungerat alldeles utmärkt, efter att  tidigare dagligen besökt Facebook under 6.5 år.
Har fått en del Messenger från vänner som saknar mina foton, dikter mm ( sånt är ju uppmuntrande), men jag har instagram som jag lägger ut bilder på, och mina dikter kan man läsa på www.poeter.se

Ps. Det här inlägget vet jag att redaktionen på www.mittnu.se brukar  dela på Facebook, så ni alla kan läsa det – och det tycker jag är bra för då vet sedan ALLA varför jag tagit en PAUS Ds.  Ha det gott i höstrusket.