I veckan som gått for vi på vår sedvanliga tur till Dalarna – om än inte lika långt som vi brukar då vi kom i väg lite sent på morgonen.
Vi packade en matsäckskorg med mackor o stekta ägg samt rykande hett kaffe – finns det något smaskigare att inmundiga ute i naturen?

Vårt första stopp blev Långsjön som ligger ett par mil söder om Borlänge. Invid sjön som ligger inbäddad med tallar granar o rallarrosor finns bord och bänkar utplacerade i den vilda naturen. Vi lyckades hitta ett ledigt bord då det var gott om folk i farten – att det är semestertider går inte att ta miste på.
Efter kaffet var jag så klart tvungen att föreviga vår paus genom att fota sjön från olika vinklar och vrån – och eftersom jag är en kräsen amatörfotograf så är jag tacksam för att det i dag går att radera foton man inte är nöjd med.

Resan bar så sedan iväg mot Insjön där ett stopp gjordes precis som i fjol – där det finns en riktigt härlig kvalitetsloppisaffär med både antika saker, retroprylar mm som påminner om både barndomen och uppväxttiden – allt med mycket god kvalitet, maken var med inne en stund, men försvann snart ut igen men lät mig vandra runt i de olika rummen fyllda med allehanda pinaler.
Numera blir det inte så mycket inköp – för ni vet ju hur det är för oss alla i den här åldern man har allt man behöver och ibland lite till, men det är atmosfären och känslan som tillfredsställer min lustar för dessa besök.

Efter besöket i Insjön bar det så av mot Leksands brödfabrik där vi alltid köper med oss ett lass med olika sorters bröd, bara doften av nygräddat bröd gjorde att snålvattnet började rinna trots att vi ätit äggmackor.
Vi var inte heller där ensamma så att säga – det var hur mycket folk som helst som bunkrade bröd.

Efter brödinköpet blev det så en promenad inne i Leksand där vi avnjöt en god mjukglass i värmen.

Vanligtvis brukar vi fortsätta mot Rättvik och även Mora – men eftersom vi kom i väg lite sent nöjde vi oss denna dag med slutdestination Leksand.

I fjol när vi var i Rättvik gjorde vi ett besök vid Nittsjö keramik fabrik som varmt kan rekommenderas, de har så mycket vackra saker att bese och köpa. I Rättvik brer dessutom Siljan ut sig så vackert och att se den från lite högre höjde är underbart för kropp o själ.
När vi varit till Mora har vi även besökt Wasaloppsmuseet – så det är också ett tips för den som är intresserad.

På hemvägen mot Örebro stannade vi på diverse ställen, både för att äta middag, och så klart en hel del fotostopp, samt en liten promenad efter en liten byväg kantad med vilda blommor, och min vana trogen så plockade jag en bukett som jag dränkte in i vått hushållspapper för att de skulle klara sig hem.

När vi så åter var i Örebro var vi båda eniga om att det är något visst med Dalarna, och att dagsutflykter är något att varmt rekommendera när man inte har några tider att passa.

Dagens foto är ett typiskt härbre som man finner lite varstans i Dalarna.