till_himlen_och_tillbaka-210x328Jag kan inte påstå att jag är någon riktig bokmal, men detta till trots händer det i perioder att jag läser flera böcker efter varandra, för att sedan göra uppehåll några veckor eller månader till förmån för mina andra intressen.
Nu har jag emellertid läst en bok som jag på direkten kan säga är den absolut bästa bok alla kategorier som jag hitintills läst – så därför vill jag gärna delge er ett smakprov och en kort sammanfattning av innehållet i den.

Boken heter ” Till himlen och tillbaka” och är författad av neurokirurgen Eben Alexander från USA som i boken återger sin nära – döden – upplevelse.

Den minnesgoda minns säkert att jag i våras gjorde ett inlägg här där jag skrev om min svärmors nära – döden – upplevelse som hon hade när hon vid en operation fick hjärtstillestånd 1980, vilket i sig kanske gjorde att den bok jag nu läst blev om möjlig ännu mer intressant.
En god vän till mig rekommenderade mig att läsa den, och ytterligare en annan vän gjorde detsamma då de båda vet att jag är intresserad av livet efter detta, så därför vill jag speciellt tacka Christina Dicksen för både lästipset och lånet av boken.

Nu åter till innehållet i den lästa boken: Eben Alexander är som sagt en erfaren neurokirurg som med 25 års erfarenhet i läkaryrket är mer än väl insatt i det som vetenskapen i dag känner till om vår hjärna. Han har dessutom opererat många för olika sjukdomar i hjärnan och han har även hört en del av sina patienter berätta om sina upplevelser på andra sidan. Han har som de flesta vetenskapsmän lyssnat, men ändå försökt hitta naturliga orsaker som påverkat hjärnan, vid dessa nära – döden – upplevelserna, till dess han själv blev svårt sjuk och kom att ligga i koma under nästan en vecka, och där själv fick samma upplevelse.

Eben Alexander skriver själv i inledningen: ”När jag själv insett sanningen bakom min resa förstod jag att jag måste berätta om den.
Att göra det på ett så bra sätt som möjligt har blivit min huvudsakliga livsuppgift. Jag fortsätter givetvis med mitt tidigare arbete som neurokirurg. Men nu när jag fått privilegiet att förstå att livet inte slutar med kroppens död, har jag kommit att se det som min plikt och kallelse att berätta om vad jag såg bortom kroppen och bortom denna planet” ( sägas skall att Eben Alexander inte alls var särskilt troende före, obs! min notering).

För att inte avslöja för mycket om innehållet i den spännande boken så vill jag ändå återge en del av vad som går att läsa på bokens baksida:

Som läkare visste han att nära – döden – upplevelser bara är ett spratt som hjärnan spelar oss när den utsätts för extrem stress. Men efter att han själv hamnat i en sju dagars lång koma ändrade neurokirurgen Eben Alexander uppfattning.
Att ha överlevt den svåra hjärnhinneinflammationen orsakad av en E-kolibakterie, som slutligen gjorde att han endast till sist hade 3% chans att överleva kan detta endast beskrivas som ett mirakel.

När han slog upp sina ögon och var tillbaka kunde han beskriva hur han hade färdats bortom tid och rum och upplevt en gudomlig dimension av tillvaron.

I denna fascinerande berättelsen delar han med sig av sina erfarenheter och förklarar varför hjärnan inte kan ha fabricerat upplevelserna ( vilket inte hans kollegor heller kan, en del av dem dessutom värdskända neurokirurger).

Läs därför gärna denna spännande bok om en sann upplevelse om vad som händer efter döden.
Själv är jag nu än mer än tidigare övertygad om ett liv efter detta.

Slutligen kan jag nämna att Eben Alexander varit gäst hos Oprah Winfreys teveshow, och har även en egen hemsida: www.lifebeyonddeath.net