Känner att jag måste delge er en liten rolig historia som hände oss för en tid sedan. Som jag vid några tidigare tillfällen har berättat så har vi en liten söt  inne katt som heter Myra. Myra fyller 13 år i maj, och är en dam med bestämda vanor och ”åsikter”, dessutom är hon en livsnjutare av guds nåde. Hon bestämmer det mesta i vårt hus, men det är okey vi älskar henne.

Nu till sak, Myra har en liten speciell egenhet genom att hon gärna vill krypa in i alla möjliga skåp och lådor garderober och andra utrymmen så fort möjlighet ges. Sällan ser man vart hon tar vägen, och alltid sker det snabbt som ögat, så man hinner oftast inte uppfattat var hon är. När vi här om dagen skulle på en studiecirkel maken och jag så hände det som man nu kan skratta åt. Det småregnade ute så maken öppnade klädkammaren för att ta fram var sitt paraply som hängde på insidan av dörren, inget mer med det. Vi hade trevligt som vanligt på vår cirkel, och efter att den var slut gick vi och handlade innan vi kom hem. Vi åt därpå lunch i lugna och ro, och allt var frid och fröjd. Vi var bort i ca tre och en halv timme, och med lunchen blev det nog närmare fyra timmar innan vi hörde ett krafsande från var??

Våran katt kommer inte alltid emot oss när vi kommer hem, hon är en trygg katt som känner igen alla ljud, så vi är vana vid att hon i stället ligger kvar i någon skön fåtölj utan att bry sig om vår ankomst. Av den anledningen funderade vi inte så mycket först, för krafsandet tog vi som att hon var på kattlådan, det lät faktiskt så.

IMG_20140410_201400
När krafsandet aldrig tog slut började vi lyssna efter varifrån ljudet kom, och vet ni vad??? Hon var i klädkammaren!!! Jag öppnade dörren och ut kommer Myra efter fyra timmars internering, sträckte på sig och fortsatte sedan till sin matskål som ingenting hänt. Således hade hon smitit in när maken hämtade våra paraplyn. Ja ett kan jag konstatera att inte har den katten klaustrofobi, för hon var helt oberörd, och inget hade hon gjort i klädkammaren så jag förmodar att hon legat på någon hylla och sovit i mörkret.