Resmål genom åren

Som alla vid det här laget känner till så gillar jag/vi att resa. Resmålen har varierat genom åren – men några favoritmål finns högre upp på listan än andra.

När det gäller Sverige så står Öland högst på listan. Vi har säkert besökt denna ö ett 25 tal gånger genom åren – och trots det kan det säkert bli fler resor dit. Havet, naturen, intressanta historiska platser, och härliga människor är min sammanfattning av denna underbara ö, årets alla årstider.

Lappland med de vackra fjällen och djupa dalarna och stora sjöarna är också en favorit som ger en mäktig sakral känsla för kropp och själ, även om det nu var några år sen sist.

När det sen gäller länder utanför Sveriges gränser är Italien en av favoriterna. Vet inte varför jag får en extra stark känsla vart än jag befinner mig där. Ibland har jag undrat om jag levt där i ett tidigare liv (ler stort).

cyprus-319533_1920Cypern är också ett oslagbart resmål som bjuder både på sol och bad samt underbar natur speciellt uppe i Troodosbergen med slingriga vägar som kantas av mandelträd och hängande vinrankor.

Mallorca och Teneriffa är också gott när man vill ha sol och  värme, och jag skall avslöja för er att den 7 februari blir det just Teneriffa jag flyr till  med en av sönerna som sällskap. Maken får vara kattvakt den här gången, men senare i vår blir det en annan resa med honom.

Av storstäder tröttnar jag aldrig på Paris med allt vad den staden har att erbjuda, men trots det med flera andra trevliga storstäder främst i Europa så är det få städer som slår Stockholm – bara så vacker årets alla dagar. Så fort jag får möjlighet att åka dit så styr mina steg till Gamla stan – får aldrig nog av dess trånga gator och gränder – historiens vingslag rör sig i varje vrå.

För säkerhets skull vill jag till sist säga att det inte alls är dumt att mellan varven vara på hemmaplan och ta del av vår kringliggande natur med kameran runt halsen och en ryggsäck med matsäck i, för att per fot promenera runt en vacker försommarmorgon i skogen när solen just stigit upp och fåglarna kvittrar.

Jag blir lycklig åt bara känslan, och jag är oerhört tacksam så länge jag/vi får möjlighet till all denna njutning – vilket inte är något att ta för givet.