Nytt år och nya chanser brukar jag säga, och så säger jag även i år 2016, vad det kan innebära vet jag självklart inte, men spännande blir det ändå. Något som jag dock INTE längre gör är att ge några nyårslöften, till det har jag blivit alltför gammal och klok för att inse att de ofta inte håller mer än några veckor ( ler stort). Vet ju av erfarenhet hur besviken man blir på sig själv när man inser att man misslyckats med sina förutsättningar IGEN ,som man så heligt lovade på nyårsaftonen.

Så här med perspektiv på alla löften i övrigt genom åren som man gett på nyårsaftnar funderar jag ofta om man trodde livet skulle bli så mycket lyckligare eller?
Jag har genom åren lovat allt från att banta samt äta sundare kost, att bara handla närodlat och ekologiska produkter och  att mer regelbundet träna på gym, att träffa gamla vänner som man inte sett på evigheter, att lära mig virka  osv. Listan kan bli hur lång som helst. Tror säkert att det är många som känner igen sig i vad jag skriver, och i likhet med mig självklart även blir påverkade av all reklam som vi ser i olika media. Före julen kan vi läsa/se om all god mat och choklad mm som vi bör handla inför helgerna, för att sedan på nyåret erbjudas olika sorters dieter till reducerat pris, bara för att ta något exempel.
Tror inte att det är så enkelt att ändra på sig som människa ”så där” hux flux i och med ett nytt år, i synnerhet inte om man hunnit in en bit i livet med allt vad det innebär med de vanor man skaffat sig genom åren, och inte vet jag heller vad det skall tjäna till?
Själv tror jag man skall leva så att man känner att man mår gott, vilket kan innebära olika saker för olika människor. Att ha krav över sig att man MÅSTE göra si eller så tror jag knappast leder till något bättre liv i något avseende. Måttfullhet och lagom av allt, är två ord jag därför ofta använder mig av, överdrifter åt bådadera hållen är inget att sträva efter tycker jag.
Måste ändå berätta att  jag VISST lyckats med ett nyårslöfte EN gång ( kom på det nu) och det var i min ungdom då jag från att jag var 16 år rökte tills jag var 28 år, plötsligt insåg jag att nu fick det vara slut med detta bolmande, och så blev det, och är så än idag.


Till sist God fortsättning på er alla läsare där ute i cyberrymden, nu hoppas vi bara på ett bra friskt år och fred på jorden, så ordnar sig säkert resten!