Väninnan Karin o jag var i veckan och tittade på filmen ” En underbar jävla jul” med bla Robert Gustavsson, Helena Bergström och Maria Lundquist. Kan verkligen rekommendera denna film för er som inte redan sett den för den är både rolig, samtidigt som den väldigt tydligt visar på vilka fördomar vi har fast vi kanske inte alltid tror det.

LW bioFilmen handlar om två killar under de trettio åren har varit ett par i tre år. Grabbarna har tillsammans med en kvinnlig vän köpt ett hus som de har för avsikt att renovera. Kvinnan i fråga skall dessutom föda grabbarnas gemensamma barn som tillkommit genom en insemination. På julaftonen har man beslutat att bjuda båda parters föräldrar, och som julklapp berätta att de skall få en baby tillsammans. Föräldrarna har aldrig tidigare träffats – och med er fantasi kan ni bara tänka hur det kommer att bli, samt att den julklapp man har för avsikt att ge till sina respektive föräldrar, blir ett enda stort missförstånd. Många tragikomiska händelser sker under denna julafton som ni bara inte får missa, och trots allt knas som sker under denna speciella julafton som ger biopubliken både skratt och gråt, så slutar filmen såsom vi vill att alla filmer skall sluta. Mer berättar jag inte för jag vill gärna att ni ser den…. Ps. Måste slutligen säga att Björn Gustavsson kan verkligen konsten att pendla mellan humor och allvar på ett mycket seriöst sätt som gör en berörd. DS