I går söndag var jag och maken på Antik och samlarmässa här i Örebro, något som för mig är att jämföras med julafton. Jag vet att jag tidigare skrivit om detta mitt intresse som faktiskt funnits sen barnsben, men jag vill gärna nämna det igen.

Således tar jag gärna alla tillfällen i akt att gå på ”tillställningar” som erbjuder/visar antikviteter och även retroprylar från speciellt 50-70 talet. Allt från loppisar, second handbutiker tradera till mässor. Den här gången var det således en mässa. Mässan öppnade vid 10.00 tiden, och jag/vi var där runt 10.30, bara för att konstaterat att det redan var ganska så många besökare där före. Jag kryssade mellan de olika försäljarborden, och stannade extra länge där man sålde porslin från 70 talet som jag gillar extra mycket, då helst från Rörstrand, Gustavsberg och Gefle. Fanns mycket att välja på, men då jag nyligen köpt tallrikar ( flata o djupa) med namnet ”sommar” från 70 talet kollade jag enbart, och så klart jämförde jag priser.

Jag tycker också om riktigt gamla saker såsom fotogenlampor, bordslyster gamla möbler och textilier, ytterkrukor och prydnader tillverkade av majolika, konst mm. När man går runt sådär och tittar får man dessutom upp så många bilder i huvudet, och minnena kommer, och på köpet får man också mycket kunskaper om stilar, material och designers.
Det ger mig så oerhört mycket att vandra runt i historien att jag lätt glömmer tid och rum. När jag till slut tog mig ut från mässan hade maken för längesedan gått ut och satt sig i bilen för att titta på folk. Tycker ändå det är bussigt av honom att följa med sin nörd till hustru fast att han inte fullt ut delar mitt intresse på samma sätt – han tycker redan vi har för mycket prylar, och till viss del ger jag honom rätt, men det händer att jag ibland själv säljer en och en annan sak för att få plats med något nytt, blandat med alla de gamla ärvda föremål med sin speciella historia/provinens. Den här gången köpte jag inget, och jag såg att maken log när jag kom tillbaka till bilen utan någon påse. I dagens inlägg kan ni se ett par byster som finns i min ägo som är tillverkade i terrakotta och föreställer Kung Salomon och drottningen av Saba. Bysterna har en spännande proviens som i sig räcker till ett eget blogginlägg.

P1020170