Året var 1965 och Popgruppen Hep Stars kom till Folkets hus i byn Bångbro i min gamla hemkommun Ljusnarsberg. Jag var 15 år och fick därför gå på konserten då åldersgränsen var satt där, vilken var en obeskrivlig lycka.

Inträdet var sex alternativt åtta kronor beroende på var man satt i salongen – jag minns att jag satt på höger sida långt fram så förmodligen kostade min biljett åtta kronor. Jag hade på sommaren jobbat ihop en egen slant för övrigt när jag plockat jordgubbar i Finnerödja under några veckor  –  för 23 öre/litern  som vi fick  för bären vi plockade, så jag ”kostade på mig”  för att få en bra plats.

LW HepstarsNåväl åter till konsertkvällen i Folkets Hus – vi var 450 personer i lokalen, vilket fanns med som rubrik i vår lokala tidning. Två ordningspoliser fanns på plats när så konserten startade med att Svenne Hedlund sjöng Cadillac, samtidigt som jublet utbröt  i salen, många flickor vrålade, skrek samt grät om vartannat.

Minns också sången I got a Women, och farmer John, låtar som håller än i dag tycker jag.

Sägas skall också att Hep Stars hade ett lokalt förband som sig bör på alla konserter, vilka kallade sig för The Poppers – måste ha varit stort för dessa killar från bygden att få vara förband till Hep Stars!

Hep Stars bildades 1963 och bestod då av Christer Pettersson trummor, Janne Frisk gitarr och sång, Lennart Hegland på bas. 1964 kom Svenne Hedlund med som sångare, och så förstås på elorgel fanns Benny Andersson. En del andra medlemmar har under åren kommit och gått, då gruppen upplöstes 1973, men återuppstod 1980. 2014 gjorde gruppen en turné där man firade 50 år.

Så här 50 år efter denna konsert har jag fortfarande allt i klart minne, och jag tycker också att det är extra kul att ha ett foto att visa från den höstkvällen för så länge sedan…..