Den 24 februari far vi till Teneriffa, närmare bestämt till Playa de las Américas  som är en modern och välordnad badort längs Teneriffas solsäkra sydkust. Här finns det mesta har jag läst mig till – för vi har faktiskt aldrig varit där. Fina stränder, mängder med aktiviteter, restauranger, barer och nattklubbar utlovas enligt resebroschyrer av skilda slag. Även ett brett utbud av hotell och bra shopping inne i centrum. Vidare kan jag läsa mig till att detta är ett resmål dit de flesta vill resa, från barnfamiljer, till par, ungdomar, vuxna och golfare helt enkelt, sant eller inte det får vi se?? Playa de las Américas har, liksom många badorter på Kanarieöarna, vuxit snabbt. Nu sträcker den sig längs hela kusten och består egentligen av flera mindre resmål. Den populära strandpromenaden går som en pulsåder från Los Cristianos förbi San Eugenio och Fañabé ända ner till den lugna fiskebyn La Caleta. Ju närmare det ursprungliga Playa de las Américas man bor, desto livligare är det, men så livligt behöver det inte vara för vår skull ( ler stort), vi åker en tur därför att vi är trötta på vintern. Har man sen möjligheten som frisk pensionär att åka på en ”sista minuten resa” från en flygplats ca 10 minuters bilväg från hemmet är det svårt att låta bli, så vad vi sen hittar på när vi väl är framme får vi se…. Senare i mars åker vi på en kortare Tysklandskryssning med gamla goda vänner, och i sommar när jag fyller riktig pensionär ( 65 år) far vi åter till underbara Cypern och Larnaca, för att avsluta med resandet på hösten till Mallorca o  Cala Millor som är en by på Mallorcas östkust under 15 dagar. Gällande dessa resor återkommer jag till när det blir så  dags. Nu är det bara att hålla tummarna för att man får vara frisk – vilket ingen har någon garanti för.
Ps. Att planera inför resandet är halva nöjet tycker jag! Fotot i övrigt i dagens inlägg tog jag i fjol på Mallorca  Ds

 

IMG_20141008_103152