P1030861Jag sällar mig till gruppen korsordslösare, inte bara därför att det är så vansinnigt roligt utan också för att jag är säker på att det håller hjärnan i trim, och ger samtidigt en total avkoppling från omvärlden.
Jag var säkert närmare fyrtio år innan intresset vaknade – jag/vi var inne i en hektisk period med mycket arbete, tonåringar, hus, en mor som behövde hjälp av och till, föreningsuppdrag mm. Jag började sakta men säkert inse att jag var tvungen att hitta på något som små stunder förströdde mig och gav avkoppling. Att det blev just korsord var nog snarare en tillfällighet eller så hade jag i klart minne min framlidna fars  
”ständiga” korsordslösande….
Hur som helst så blev det i vart fall att jag började med min veckotidnings lätta korsord – och snart var jag fast, och på den vägen är det. Jag har ständigt ett korsord i beredskap liggandes bredvid fåtöljen vid TV:n eller på sängbordet. Det har blivit som en positiv ofarlig drog för mig – ett behov som varje dag måste fyllas på.
Det fina med det hela är också att man ständigt får lära sig nya ord och uttryck – för korsorden har utvecklats oerhört under åren tycker jag. När det är något jag inte kan googlar jag genast på ordet på min telefon – och se där hittar man synonymerna eller vad det nu kan vara.
Vårt uppslagsverk har jag ärligt talat nästan övergett helt.
När vi åker på semester är korsordet med liksom på buss eller tågresan, det är lika viktigt som att ha tandborsten med ( ler stort), och så får det förbli då jag som sagt är säker på att det gör gott för hjärnkontoret.

Dagens foto visar hur det kan se ut när jag på sommaren ibland sitter med ett korsord på vår lilla blommande balkong!