20140627_160519-1

Jag återkommer gärna till vår nyligen genomförda bussresa till Italien – och i dag tänkte jag berätta om två utflykter vid hemresan.
En fredag morgon lämnade vi så Aosta i Italien där vi hade  vistats  
under fyra dagar, och for norrut för ett stopp i den eleganta staden Como. Vid sjön med samma namn trängdes många vackra mångmiljonvillor där både filmstjärnor och Milanoproffsen har sin tillflykt. Skoj att titta på men knappast något man själv kommer att äga…..
Efter att där avnjutit god Italiens glass for vi så vidare norrut, och efter den Schweiziska San Bernardionodalen såg vi Rhens källor – allt i strålande solsken.
Straxt innanför gränsen till Österrike ligger den lilla staden Feldkirch mellan Voralbergens gröna kullar. I staden övernattade vi på ett centralt beläget hotell för att på kvällen besöka slottet Schattenburg.
Vi vandrade tillsammans till det medeltida slottet som låg nära hotellet men högt uppe på en bergsknall. Vi gick sakta de flera hundra trappstegen upp i den varma kvällssolen.
Det var rätt jobbigt men värt allt besvär när man sedan kunde blicka ut över de vida vidderna, alperna och staden nedanför.
Slottet hade bland annat bebotts av den berömda kejserliga familjen Habsburg, men numera är det slottets restaurang som är vida berömd. Deras specialitet är schnitzel av kunglig storlek om man så kan säga för den var stor nog att räcka till minst tre personer.
Tror det bara var fyra – fem gäster av oss dryga fyrtio som var med på kvällen som lyckades äta hela schnitzeln – resten orkade inte äta upp den kungliga middagen – men gott var det.

Utanför slottet hade skymningen lagt sig när det så var dags att bege sig åter mot hotellet – nu nerför vilket var betydligt lättare med fullproppade magar.

En mycket trevlig kväll i historisk miljö att lägga i ”minnesbanken”!

På fotot ser ni slottet från ena sidan nerifrån sett.