20140622_181137Vid vår resa till Italien kom vi att stanna på olika ställen längs vägen. En natt tillbringades i franska Strasbourg  där sällskapet checkade in på ett centralt beläget hotell.
Solen sken och eftermiddagen och kvällen var ljum – som gjord för en stadsvandring.

Strasbourg är huvudstaden i regionen Alsace – och är viktig inom EU.
Staden är  
lite av en småstadsidyll som samtidigt är en världsstad. Vackra korsvirkeshus smyckade med färggranna blomsterarrangemang fanns överallt i området ”La Petite France” och runt den stora ståtliga katedralen.
Självklart fanns  där också massor med små charmiga butiker för inköp av diverse minnen från besöket, för att inte tala om de otaliga restauranger som trängdes längs trottoarkanterna.

Vår höjdpunk under vistelsen där var nog ändå den nästan två timmar långa båtturen på floden ILL.
I sakta mak och med hörlurar på lotsades vi så på den stilla floden ILL som kantades av vackra träd och gamla byggnader. Många historiska berättelser strömmade ut  
genom lurarna vilket gjorde båtturen än mer intressant.
Vi åkte under flera broar som var smyckade med massor av hängande blommande växter – gillades mycket av mig.

Självklart for vi förbi det mäktiga EU- palatset som var imponerande stort. Vi fick lära oss att det kostade 66 miljoner kr per mötesdag att hålla denna ”skuta” igång. Svindlande summor kan jag tycka men det är min åsikt – skoj i var fall är att ha sett det.

Efter flodturen blev det sedan middag på en av de mysiga restaurangerna – för att senare fram på nattkröken avslutas med en sakta promenad ”hem” till hotellet.
Åter en lyckad dag till ända.

Fotot är taget under båtturen.