P1030864

På tisdag är det exakt fyra ( 4 ) år sedan jag och maken flyttade från vår födelseort till Örebro, ( läs 22 juli).
Jag var 60 år fyllda och maken 63 år. Båda hade vi slutat våra yrkesverksamma liv – något för tidigt ( men tillfälle gavs), så efter moget övervägande hade vi beslutat oss att flytta. Kan säga att det är inget som man bara ”kommer på sådär” – vi hade diskuterat det länge – så när huset var sålt, och vi insåg att huvuddelen av våra anhöriga antingen var döda eller utflyttade så var det inte så svårt.
Vi bodde i en liten avfolkningsort som tyvärr inte har så mycket framtid, vi var/är mest äldre befolkning som bor kvar – ungdomen flyr till större orter, vilket också gör att servicen försämras mm
Att det sedan blev Örebro var ingen tillfällighet – yngsta sonen bor här och den äldsta i Stockholm – och  
med tanke på alla goda kommunikationer som utgår från Örebro så var det rätt val.
Många av våra gamla vänner menade att vi förhastade oss, att vi inte skulle komma att trivas, att vi skulle bli ensamma osv – men så  
fel alla olyckskorpar hade.
Var sak har sin tid som jag alltid brukar säga, och det skulle komma att visa sig vara helt rätt!
Under alla våra yrkesverksamma år hade vare sig jag eller maken ”rått över oss själva” – det hade alltid varit någon/något 
att ta hänsyn till – nu blev det helt annat – en ny värld öppnade sig.
Vi har fått flera nya vänner, möjligheten att lätt och snabbt ta sig till andra orter, och med en flygplats inpå knutarna även ut i världen.

Vi har massor med kulturella utbud här att frossa i, och även många olika föreningar att kunna engagera oss i, nära till naturen men ändå nästan mitt i stan – god service mm – listan kan göras lång.
Under de fyra år vi nu bott här ser vi inte några nackdelar med att bo på en större ort – utan snarare tvärtom.
Kan väl dock säga att det inte var helt enkelt att hitta en bostad här – inflyttningen är stor och tillgången på bostäder för liten.
Efter mycket letande, ringande mailande osv så fick vi tag på en fin hyreslägenhet på 101 m2 mycket centralt  som nu varit vår bostad sedan vi flyttade hit.

Vad vill jag då ha sagt med detta?? Om någon bland er läsare funderar på att flytta, börja om på ny kula – eller kalla det vad ni vill så vill jag gärna vara den vitaminspruta som ni kanske behöver för att ”komma till skott” – gör det – jag lovar att det enbart kommer att berika era liv.
på fotot ser ni vår blommande lilla balkong!