På fredag morgon (midsommaraftonen) bär det så iväg på vår efterlängtade bussresa till Italien och Aostadalen.
När vi kommer åter efter semestern skall jag berätta för er som är intresserade om resan, men redan nu tänkte jag lite kort berätta om själva rutten.

Vi reser först till Malmö där vi ligger över på hotell för att tidigt lördag morgon resa från Öresunds terminalen genom Danmark och sedan  mot 
tyska Wuppertal där övernattning sker med middag på kvällen.
Morgonen därpå bär det så av förbi Köln och Bonn 
– för att så småningom glida in i Frankrike och Alsace som främst är känt för sina viner och vita storkar.
Övernattning sker sedan i Strasbourg med middag och  
en båttur på floden som rinner genom staden.
Ytterligare en ny morgon gryr och vi far då vidare till Italien och Aostadalen. För att komma till Aosta åker man söderut mot Schweiz och åker både förbi Basel och huvudstaden Bern.
Invid den vackra Genèvesjön där TV-festivalens Montreux ligger har ett stopp utlovats  
– varpå resan fortsätter mot Italien via ST Bernardtunneln.

Väl framme i Aosta tillbringar vi fyra nätter i det vackra landskapet, och med hotellet som bas kommer vi sedan att göra många trevliga utflykter för att bese allt från slott och vackra berg ( däribland Mont Blanc), till vinprovning och shopping.
Så småningom styr vi sedan kosan hemåt med övernattningar på samma vis som när vi åker till Aosta. Hela resan pågår under elva (11) dagar.
För er som funderar och tror att detta med att åka buss enbart blir både tröttsamt och tråkigt så kan jag bara säga att det är helt FEL!

Numera är bussarna väldigt moderna och rymliga, samt att man hela tiden ser mycket av landskapet. Guiderna är otroliga att hitta på underhållning längst vägen och flera stopp för mat och busskaffe görs också  då och då.
Vi har provat på liknande resor många gånger, så det är något jag mycket väl vill rekommendera er som enbart bara funderat än så länge….. Visst flyger vi också på vissa resor – men att åka buss är något som verkligen fallit oss ”på läppen”.
Avslutar med att önska er alla en fin midsommarhelg och fortsatt skön sommar!