Jag har förmånen att utöva många intressen, varav fotografering är ett. Att fotografera  främst djur och natur är något som jag gjort de senaste tio åren. Jag äger en skaplig systemkamera, men på mina dagliga promenader är det oftast mobilkameran som gäller då det inte alltid är passar att ”släpa” runt med en stor kamera. Dagens mobiltelefoner har fantastiskt bra kameror vilket fungerar utmärkt när jag vill dokumentera vardagen i mitt liv. Att ta närbilder av blomknoppar, fåglar – en humla på en blomma, eller vackra utsiktsvyer från semestrar i Sverige och utomlands osv ger mig tillfredställelse och minnen som kan ses åter och åter igen. Många av mina foton använder jag dessutom tillsammans med de dikter som jag skriver och lägger ut på  poeter.se   – Sveriges största poetsajt.
Med åren har jag dessutom blivit väldigt kräsen på vilka motiv jag tar, och för mig är det viktigt att jag själv blir nöjd med mitt motiv i annat fall raderas det. Måste säga att det är en gudagåva att genast kunna titta på sitt foto för att kontrollera om  det är något att spara eller inte.
Jag har i dagsläge flera tusen foton sparade på hårddisken i olika mappar.

Slutligen vill jag säga att det blivit ett begär hos mig att fota – jag tycker mig se symboler eller konst om man så vill i det mesta. Ja hur som helst –  begäret är ju trots allt ofarligt – för mig är det faktiskt  istället som en bra medicin –  i synnerhet om man känner sig down någon dag.
Dagens foto är ett bild tagen förra våren när magnoliorna började blomma. Obs! Lägg märke den lilla flugan som sitter i blomman.

P1040564