Våren ger mig som person extra energi och livsglädje. Så är det säkert för de flesta, men för mig är det så påtagligt att det på intet sätt går att ta miste. Jag älskar ljuset, alla vårblommor som börjar med tussilagon i dikeskanten till vilda blommor på sommarängen – och få är de anhörig, goda vänner och bekanta som undgår mina superlativer för den ljusa delen av året.
Som ett exempel kan jag ta dagen i dag – redan på morgonen kunde vi ana att det skulle bli bra väder, varpå vi packade kaffekorgen och tog bilen för att resa en bit utanför Örebro till vårt favoritställe i en skogsglänta. Där parkerade vi bilen och gick på den vid det här laget välbekanta stigen in i skogen. På en lämplig stubbe satte vi oss och drack vårt medhavda kaffe med goda ostmackor till.
Jag njuter av tystnaden, tallarnas sus, den friska luften och fågelsången – jag blir lycklig på ett sätt som är svårt att beskriva – lätt euforisk är kanske det rätta ordet?!
Jag har så många glada goda minnen från barndomen och hela mitt vuxna liv av våren och sommaren, allt från att på våren hoppa hage spela kula eller att hoppa rep, till att som vuxen njuta i en solstol i vår trädgård, att plocka bär och svamp i skogen, att höra göken på våren, plocka vitsippor mm……
Tror att goda minnen och upplevelser sätter sig kvar i hjärnan och sänder ut signaler när ”rätt årstid” för mig kommer åter.

Efter hemkomsten i dag skrev jag en liten dikt som jag gärna vill delge er, och fotot tog jag i fjol våras när det knoppades i ett fruktträd. Håll till godo och hoppas ni mår lika bra som jag gör av att det nu är vår.

 

Det enkla!

Marssolen värmer och
kaffekorgen är packad –
stegen styr mot skogen
”själens lunga”

Min oas och fristad finns
bland tallar och blåbärsris
fåglars kvitter och tystnad

Tack Moder Jord för det
enkla – som ger MITT LIV
kvalitet!

 

P1030652