Här om kvällen var maken och jag på ”Italiensk afton” tillsammans med ett trettiotal andra personer. Vi är alla medlemmar i PRO:s kulturförening här i Örebro, som av och till ordnar trevliga evenemang av skilda slag. Den här gången var vi på en restaurang som ägs av en italienare som bott i Sverige i fyrtio år. Restaurangen har Antonia( som ägaren heter) haft i över tjugo år. Antonio kommer från Capri och har då och då temakvällar om sin hemö där han visar bildspel på allt vackert och sevärt som man finner där. Antonio berättar med inlevelse – precis så som alla italienare gör så man kan inte annat än låta sig lockas av hans restips.
I Italien har jag/vi varit om ej på Capri – men som sagt med den entusiasm som Antonio förmedlade vet man aldrig!
Självklart bjöds vi också på en typisk italiensk tallrik med kallskurna korvar och skinka, oliver pasta sallader och mycket mer – mums så gott det var och med ett glas vin därtill.

Med tanke på det gråa trista vädret som varit den sista tiden kändes det extra behagligt att tillbringa en kväll i solen ( ja ni förstår hur jag menar…).

Italien är ett land som jag för övrigt tycker om – klimatet, människorna och maten gör att det är en plats som vi gärna vänder åter till. Har ju tidigare här berättat att vi i juni åker till Aostadalen i Italien som ligger på norra delen – skall bli så härligt! fotot för dagen kommer från vår Italienresa 2009 i Toscana. Vi var ett stort gäng svenskar och norrmän som besökte en vingård!

P1000973