P1020976
Under veckan som gått har vi börjat planera inför årets resor, under förutsättning  att man får fortsätta vara frisk och kry så klart!  Det sista är för mig ett viktigt tillägg – något som jag haft med mig sedan barnsben – att inget ta för givet ( på både gott och ont).
Först blir det en kortare resa till Polen i april med några goda vänner. Resan skulle göras innan jul men blev inställd på grund av alla sena höststormar, men förhoppningsvis är vädret bättre i april.

Så i juni “bär det iväg” till norra Italien – Aostadalen som ligger en timmes bilresa från Turin eller ett par timmars resa från Milano.
Vi har varit i Italien tidigare, bland annat i  Toscana, men den här gången blir det således Italienska alperna.
Vi kommer under resan att stanna en natt i Tyskland samt en natt Strassburg i Frankrike innan vi så småningom når vårt mål i Italien.
Den här gången gör vi resan med buss – något vi gjort många gånger tidigare. Vi tycker det är trevligt och samtidigt får man många nära upplevelser av naturen på så sätt.
En hel del utflykter kommer att genomföras under våra semesterdagar, där allt från vin och ostprovning till naturupplevelser skall hinnas med. Kan säga att jag ser fram emot resan.
Så till sist funderar vi på att under nästa jul resa till något varmare land. Vi har ännu inte bestämt vart – och vi har ju god tid att bestämma oss för när och hur. Vi har aldrig tidigare varit borta över jul men kanske kommande jul blir den första?!
Skulle även gärna åka på någon solsemester under hösten, men vi får väl se hur det blir med det….
Självklart kommer vi också att åka runt i vårt eget vackra land – något jag vet att många i övrigt  vana resenärer inte alltid gör/gjort.
Vad sägs om vackra Öland? ett underbart smultronställe med sin speciella natur – jag bara älskar ön.
Känns skönt att ha  olika trevliga aktiviteter att se fram emot så här mitt i vintern, för nu har även vi här i Örebro fått snö enligt mitt tycke så det räcker! Sommaren känns ännu långt borta men med snön blir det ändock lite ljusare, och än roligare att planera framåt.

Fotot jag har med i detta inlägg är från en resa i Österrike för något år sedan. Det är på toppen av berget Hintertux på 3.250 meter över havet. Bergsmassivet man ser ligger för övrigt inne i Italien.
Det var en häftig upplevelse att vara på toppen med all snö, och nere i dalen var det sommar – vilka kontraster.