Så har då huset skaffat ny dator – en “rackare” med klös i är det minsta man kan säga, den gamla hade gjort sitt och eftersom vi båda är flitiga datoranvändare var detta en nödvändighet. Kunde dock önska att jag/vi var tekniskt mer kunniga – för det är inte bara att installera in en ny dator enligt mitt sätt att se, men som någon så klokt sa åt mig citat: ” tror du att man MÅSTE kunna allt?” slut citat. Nej det är så klart sant men jag vill gärna kunna få allt fixat genast, det är en av mina akilleshälar som jag fortfarande får jobba med att inse att ibland får man lugna ner sig och vänta på att någon annan hjälper till. Yngsta sonen ( som bor i Örebro) kom sedan över en dag, och för honom gick det som en dans – men så klart den generationen är ju uppvuxen med dator så för dem är det inte så konstigt.
Nog om detta.

På förmiddagen i dag har jag varit på en utbildningsdag gällande jämställd budget. Låter måhända torrt och tråkigt, men är faktiskt tvärtom. Vi var ett antal fritidspolitiker och tjänstemän som fick ta del av en analys som gjorts i Örebro kommun gällande fördelning av budget i de olika kommunala verksamheterna. Fortfarande kan man i analysen se att manliga verksamheter erhåller mer ekonomiska medel än kvinnliga. I Örebro kommun är man på god väg att förändra den saken, men det återstår fortfarande mycket, och så är det och kanske än mer i hela Sverige. Undrar någonsin om man får uppleva full jämställdhet?
I morgon skall maken o jag på konsert i grannstaden Nora med efterföljande julbord på ett litet värdshus utanför Örebro. det är kulturföreningen som vi är medlemmar i som ordnar det hela, hoppas bara vädret blir bättre, för vi har ju också delvis drabbats av Sven.
På söndag så skall vi gratta min “lekkamrat”   på hennes födelsedag, för att sedan på måndag åka på julmarknadsresa till Polen – men då vill jag ha sol och vindstilla. Ha det gott alla där ute i cyberrymden med en önskan om en lugn andra advent. ta det försiktigt om ni måste ut på vägarna.