I advents och jultid är det som alla vet ett stort utbud av musikkonserter av olika slag, framförallt i kyrkor. Jag/vi har som tradition att alltid besöka någon kyrka för att få in den rätta julstämningen. I år föll valet på grannstaden Nora och dess kyrka som varje år sedan många år tillbaka anordnar en konsert i kyrkan i samband med julmarknaden som finns i stadskärnan. Det är våran kulturförening som vi är medlemmar i som ordnar olika aktiviteter – däribland detta.
Kyrkan var fullpackad med folk till sista plats, eftermiddagssolen sken in genom kyrkfönstren som tillsammans med  massor av tända ljus och klädda julgranar gav oss den rätta julatmosfären.
Tre skolade röster (mezzosopran, sopran och baryton) bjöd sedan på en oslagbar högtidsstund för musikälskare, med allt från gamla kända advents och julsånger, till  härliga  låtar  såsom White Christmas, Winter wonderland, Santa Claus , The Christmas song  mm
Församlingen fick så sjunga med i psalmerna  Hosianna och  Bered en väg för Herran . Konserten toppades så till sist med  den klassiska O Helga natt – så vacker att hårstråna på armarna reste sig.

Efter konserten åkte vi så vidare till ett litet värdshus straxt utanför Örebro där vi alla intog en god  hemlagad  julbuffé.

Efter en sådan dag när både kropp och själ fått stimulans kan man inte anat än känna sinnesro, som sitter i flera dagar. Livet har många goda sidor!