Alldeles snart har vi jul, en jul som kan firas på olika sätt!  För många är det en stor högtid där nära och kära samlas för att umgås och tillsammans njuta av vår största högtid ( tycker jag). För andra kan det vara en ångestfylld helg där ensamma människor blir mer ensamma, eller där sprit och droger slår sönder familjer och barn som får vara rädda och ledsna.
Bara tanken gör att man ryser, men så ser verkligheten ut vilket vi aldrig kan frångå.

Sedan barnsben har jag tyckt om julen, troligen för att jag har så mycket fina trevliga och roliga minnen, och många av de traditioner man tidigt fick med sig  lever fortfarande kvar.
Numer är jag dock inte lika uppstressad som jag var när man hade arbete och barn samt föräldrar att tänka på, men man ser och känner igen sig när man är ute på stan hur människor jäktar runt i affärerna.
I dag köpte vi de sista julklapparna åt våra vuxna söner – blir enbart sådant som vi vet att de behöver och har behov av – något överdåd blir det inte – då vuxna personer som vi alla är i familjen har det mesta man behöver.
Maken och jag köpte för övrigt en ny dator för bara ett par veckor sedan som får bli vår gemensamma julklapp.

Däremot skall vi tända mycket ljus,  äta god mat, och smaska på “mammas” hemgjorda knäck, och så klart  skall det inhandlas mer hyacinter – som bara doftar så gott, och ger en extra känsla av jul. Sist men inte minst skall vi se på Kalle Anka och Karl-Bertil Jonssons jul på TV  för annars är det ingen riktig jul!

Önskar er alla där ute i cyberrymden en riktigt  God Jul!

Till nyår återkommer jag med en egenhändigt skriven nyårsdikt!