I dag hade jag möjlighet att lämna en slant i en bössa till de katastrofdrabbade på  Filipinerna vid dagens köprunda.
Det var en självklarhet vilket troligen alla människor anser.
Jag tror det är svårt att riktigt fatta vilken stor skada den hemska tyfonen ställde till med när den drog fram för drygt en vecka sedan. Trots att vi dagligen via media får information om det aktuella läget, tror jag att man måste vara på plats för att fullt ut förstå vad som hänt. Hörde i morse på radion att 1,9 miljoner människor är direkt berörda av det skedda, ca 11 miljoner i någon omfattning, flera tusen är döda och 25 000 människor som fortfarande saknas. Till det skall läggas alla förstörda hem och andra byggnader, gator vägar, el vatten och avlopp.

Det är så hemskt att speciellt se de apatiska, skräckslagna och gråtande små barnen och likaså de gamla människorna när man slår på TV:n, och sådana gånger blir många av våra typiska I-lands problem både små och obetydliga.

Det som förstördes på en liten  stund kommer att ta åratal att bygga upp igen!

Jag vill därför vädja till er alla att skänka en liten slant till de drabbade i Filipinerna, såvida ni inte redan gjort det, för det är ju det enda vi kan göra som är så långt ifrån händelsernas centrum.