I dag minusgrader och klart väder på Anders-dagen , således  skall då julen  slaska enligt gamla utsagor, hur det sen egentligen blir återstår att se.

”Hur som haver” så är det i vart fall första advent i morgon och vi får tända det första ljuset i staken. Jag tycker faktiskt det är lite högtidligt över detta ögonblick – vilket förstärks mer år från år. Advent betyder ju ankomst, och  om man som jag tror på det som komma skall och den egentliga orsaken till varför vi firar jul, så känns det stort.

Något annat som jag tycker är trevligt med advent är tillhörande advetskalendern på TV. Kanhända är jag barnslig, men jag kan inte låta bli att kolla på den när jag har möjligheter.

Minns i TV:s barndom när Teskedsgumman visades i svartvitt, som sedan följdes av otaliga trevliga adventskalendrar när våra barn var små.

Kommer särskilt ihåg en kalender på 80-talet  ”trolltider” som visades säkert  två tre gånger  i repris därför att den va så populär.

Vid advent går också startskottet här hemma för all julmusik – älskar att spela gamla jullåtar med Elvis Presley, Bing Crosby med fler, – så cd spelaren går varm , medans julförberedelserna pågår.

Jag gör också gärna ett kyrkobesök med musik under adventstid, och så är en julmarknadsresa med gamla goda vänner från vår tidigare bostadsort en viktig tradition att hålla på. I år blir det en resa till Polen.

Jag tycker det känns viktigt att hålla på gamla traditioner som man trivs med!

Till sist vill jag önska er alla en skön avkopplande första advent.