cypern

Efter att nyligen återkommit från två underbara veckor på vackra Cypern dröjer sig minnena kvar. Vajande palmer, ljumma vindar samt Medelhavets blågröna salta vatten kommer för alltid att finnas där i hjärnans hårddisk att tas fram under kalla kulna vinterkvällar.

Vi var på ön även i fjol och fick då mersmak vilket gjorde att vi straxt efter hemkomsten bokade två veckor för  i år.
Vi bodde på ett hotell i staden Larnaca, som i övrigt är öns tredje största stad efter huvudstaden Nicosia samt Limasol.

Förutom bad och sol gjorde vi några trevliga anordnade utflykter där en gick mot den norra ockuperade  delen av Turkiet sedan 1974. Känns lite trist att man inte kan enas om en återförening anser jag. Vi fick med särskilkt visum resa genom en checkpoint med särskild eskort för att till slut hamna på öns norra ”handtag” – halvön Karpacia där vi fick bekanta oss med de vilda tama åsnorna som vi klappade och matade, samt även se den kuststräcka där vattensköldpaddorna lägger sina ägg. Vi hade så tur att vi även fick se en liten nykläckt sköldpaddsunge som bara var några centimeter.

Jag som gillar att fotografera fick många tillfällen till detta då det också finns så mycke vackra blommor och härliga frukkter av skilda slag som utgör fina motiv.

Fjorton dagar går fort och allt roligt har ett slut, men bara jag blundar med mina ögon kan jag återuppleva allt. Underbara Cypern tror säkert vi ses igen!